Naujienos

Ketinama atsisakyti laikinų vairuotojų pažymėjimų

2011 m. birželio 17 d.

exclamation-point-507768_960_720-598ee7037e2f6cd8a09108fbbddb05f8.png Šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta nuostata, kad nuo 2012 m. papildomas vairuotojų mokymas laikinų pažymėjimų turėtojams bus vykdomas tik praktinio mokymo centruose, tačiau dėl šalyje susidariusios ekonominės padėties tokių centrų steigimas mažai tikėtinas.
„Papildomas vairuotojų mokymas turi būti ne privalomas, o tik prevencinė auklėjamoji priemonė. Todėl papildomą mokymą turėtų baigti tik nedrausmingi vairuotojai, kaip jau yra dabar, o ne visi laikinų pažymėjimų turėtojai“, – pabrėžė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.
Pasak ministro, vairuotojų papildomų mokymų organizavimas praktinio mokymo centruose būtų per didelė finansinė našta visiems pradedantiesiems vairuotojams. Dėl šios priežasties Susisiekimo ministerija siūlo atsisakyti nuostatų, kad pradedantiesiems vairuotojams išduodamas tik 2 metus galiojantis vairuotojo pažymėjimas, kurį vairuotojas gali pakeisti į 10 metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą tik užbaigęs papildomus vairuotojų mokymus. Taip pat siūloma atsisakyti nuostatos, kad vairuotojų papildomas mokymas turi būti organizuojamas tik praktinio mokymo centruose.
Įsigaliojus naujai įstatymo redakcijai, valstybės įmonėje „Regitra“ išlaikiusieji teorijos ir praktinio vairavimo egzaminus, gaus 10 metų galiojančius vairuotojo pažymėjimus. Laikinus pažymėjimus turintys pradedantieji vairuotojai, pasibaigus jų galiojimui, VĮ „Regitra“ galės nemokamai išsiimti 10 metų galiojančius pažymėjimus.
Papildomas vairuotojų mokymas ir toliau būtų organizuojamas tik tiems motorinių transporto priemonių vairuotojams, kuriems teisė vairuoti buvo atimta dėl KET pažeidimų.

Informacija parengta pagal Susisiekimo ministeriją