Naujienos

Surengtos saugaus eismo pamokos senjorams

2012 m. spalio 03 d.

91040408-2f74089e5b67686b86fa1723d3db9445.jpg

      Minėdami Lietuvos kelių policijos 80 metų sukaktį, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vyresnio amžiaus vairuotojams kartu su vairavimo mokyklomis surengė saugaus eismo pamokas senjorams.
      Trijose vairavimo mokyklose: „Auto ABC", „Zebras" ir „ARV Auto", senjorų laukė policijos pareigūnai ir vairavimo instruktoriai. Senjorams buvo parodytos policijos pareigūnų nufilmuotos sudėtingiausios sankryžos Kaune, todėl susirinkusieji į saugaus eismo pamoką iš vairavimo instruktorių gavo vertingų patarimų, kaip teisingai pervažiuoti šias sankryžas. Taip pat senjorams buvo primintos Kelių eismo taisyklės, įvardytos dažniausios eismo nelaimių priežastys, patarta, kaip išvengti eismo įvykių, kaip užpildyti eismo įvykio deklaraciją. Norintys pasikartoti per ilgą laikotarpį pasikeitusias Kelių eismo taisykles, galėjo pasitikrinti savo teorines žinias.
      Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininko Dano Česnausko nuomone, žmonės, kurių vairavimo stažas - daugiau nei 30 metų ir daugiau, yra kultūringi ir drausmingi, tačiau pasikartoti Kelių eismo taisykles, juolab kartu su pareigūnais peržiūrėti nufilmuotas sudėtingas sankryžas, aiškinantis kaip teisingai jas pervažiuoti, - itin naudinga patirtis.
     

      Informacija parengta pagal Kauno aps. VPK