Naujienos

Mokykliniai autobusai bus ženklinami įspėjamosiomis mirksinčiomis šviesomis

2012 m. spalio 25 d.

exclamation-point-507768_960_720-1c55bf09c73452c859d2f4c16363792a.png

      Ant mokyklinio autobuso stogo keturiuose kampuose turi būti įrengtos papildomos įspėjamosios mirksinčios oranžinės šviesos, kurios įjungiamos tik mokinių įlaipinimo (išlaipinimo) metu ir turi mirkčioti paeiliui kairiajame ir dešiniajame transporto priemonės šonuose. Du žibintai turi būti įrengti mokyklinio autobuso priekinėje dalyje ir du mokyklinio autobuso galinėje dalyje.
      Žibintai ant mokyklinio autobuso turi būti įrengti priekinėje ir galinėje dalyse ne žemiau kaip 150 cm ir ne aukščiau kaip 300 cm nuo žemės paviršiaus iki žibintų atskaitos centro. Atstumas tarp žibintų atskaitos centrų turi būti ne mažesnis kaip 120 cm.
      Visi žibintai turės būti sertifikuoti ir paženklinti pagal Jungtinių Tautų Europos ekonomikos komisijos taisyklės Nr. 65, suvienodinančios motorinių transporto priemonių ir jų priekabų tipo patvirtinimo reikalavimus, atsižvelgiant į specialius įspėjamuosius šviesos signalus reikalavimus.
      Kitų transporto priemonių vairuotojai, artėdami prie sustojusios transporto priemonės su vaikų vežimo skiriamaisiais ženklais ir įjungta avarine šviesos signalizacija ar prie sustojusio mokyklinio autobuso su įjungtomis įspėjamosiomis mirksinčiomis oranžinėmis šviesomis, privalo sulėtinti greitį, prireikus – ir sustoti, kad praleistų vaikusir juos lydintį asmenį. Pasikeitė ir transporto priemonių skiriamojo ženklo „Vaikai“ matmenys.

      Su mokyklinių autobusų ženklinimo įspėjamosiomis mirksinčiomis oranžinėmis šviesomis reikalavimų aprašu galite susipažinti čia

 

     Informacija parengta pagal Susisiekimo ministeriją