Naujienos

Asociacijos atstovai susitiko su Lietuvos Respublikos Seimo nariu Juru Požela

2015 m. lapkričio 11 d.

office-1209640_960_720-db438bf35b0621e66089b4cf5dacf345.jpg 2015 m. lapkričio 11 d. Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacijos (toliau - Asociacija) prezidentas Darius Lesickas ir Asociacijos viceprezidentas Kęstutis Vaicekiūtis Lietuvos Respublikos Seime susitiko su seimo nariu socialdemokratu Juru Požela. Susitikimo metu buvo aptartas įstatymo projektas (Nr. XIIP-3631), kurio pagrindu būtų naikinama diskriminacinė nuostata, pagal kurią siekiančius įgyti vairuoti B kategorijos transporto priemones nustatyta tvarka mokyti praktinio vairavimo įgūdžių išimtinai gali tik šeimos nariai, kurie patenka į šios sąvokos apimtį.
"Vairuotojų mokymą privalo vykdyti profesionalai, tačiau jeigu leidžiama papildomai mokytis savarankiškai, tai prižiūrintis asmuo turi būti pasirenkamas ne dėl to, kad jis yra brolis ar sesė, o dėl to, kad turi vairavimo patirties" - dėstė J. Požela. Todėl šio projekto esminis pakeitimas būtų dėl asmenų neturinčių nei šeimos narių, nei globėjų.
Abiejų šalių buvo sutarta toliau glaudžiai bendradarbiauti dėl asmenų, neturinčių nei šeimos narių, nei globėjų, numatant jiems galimybę papildomai mokytis praktinio vairavimo, nekeičiant esamos vairuotojų rengimo tvarkos.