Naujienos

Padidintos rizikos vietos

2018 m. vasario 20 d.

gelezinkelis gyv-3f41805612666849bce3c81155c79de3.jpg

Gyvenamoji zona ar geležinkelio pervaža yra laikomos padidintos rizikos vietomis, nes čia situacija gali žaibiškai pasikeisti. Gyvenamojoje zonoje į kelią gali išbėgti vaikas, o geležinkelio pervažoje atrodo lyg iš niekur išdygti traukinys. Šiose vietose vairuotojas privalo būti dvigubai akylesnis nei įprastai.

Gyvenamoji zona

Ekspertų teigimu, pagrindinė taisyklė gyvenamojoje zonoje – tinkamo greičio pasirinkimas, o tiksliau, jo sumažinimas tiek, kad spėtumėte pastebėti visus galimus netikėtumus. Saugiausia važiuoti einančio žmogaus greičiu, nes toks greitis užtikrina pėsčiųjų saugumą.

Važiuojant einančio žmogaus greičiu, pėstiesiems taip pat suteikiama daugiau laiko pastebėti pasikeitusią situaciją bei priimti reikiamus sprendimus, jog nebūtų sutrikdomas įprastas transporto eismas.

Geležinkelio pervažos

Geležinkelio pervaža – dar viena padidintos rizikos vieta. Čia įvykusių eismo įvykių pasekmės būna labai rimtos, todėl imkitės visų įmanomų atsargumo priemonių. Venkite staigiai stabdyti, nes tai gali suklaidinti iš paskos važiuojantį vairuotoją, kuris, nespėjęs sustabdyti ir atsitrenkęs, gali išstumti bet kurį eismo dalyvį ant bėgių. Atėjus jūsų eilei važiuoti per pervažą, priartėję prie bėgių, apsidairykite į kairę ir į dešinę, jog įsitikintumėte, kad neatvažiuoja traukinys. Jei už pervažos yra transporto spūstis, turite įvertinti, ar įveiksite visą pervažą, nes sustoti ant bėgių – negalima.

Kaip elgtis šalia kelio esančios teritorijos įvažiavime ir išvažiavime, gyvenamojoje zonoje, geležinkelio pervažoje? - atsakymą galima rasti čia: http://bit.ly/2FhhPF4

VĮ "Regitra" informacija